2024. Kako povećati angažman aplikacije pomoću strategija push obavijesti

Jeste li umorni od gledanja korisnika koji preuzimaju vašu aplikaciju samo da bi je napustili za nekoliko dana? Ako stope angažmana vaše aplikacije padaju, vjerojatno osjećate pritisak.

Budući da se više od polovice aplikacija deinstalira unutar 30 dana , jasno je da je zadržavanje korisnika ozbiljan problem. Uložili ste vrijeme i resurse u svoju aplikaciju, ali korisnici izmiču prije nego što im možete pokazati vrijednost.

Ali nemojte još odustati.

U ovom ćemo postu pokriti specifične strategije za povećanje angažmana u aplikaciji . Od uklanjanja trzavica pri ukrcavanju do slanja push obavijesti koje stvarno odjekuju, naučit ćete kako zadržati

ulaganje korisnika i smanjiti te bolne stope deinstaliranja

povećati angažman aplikacije

1. dio: Kako povećati angažman u aplikaciji
Budući da se pitate kako povećati angažman korisnika u aplikaciji, evo nekoliko neposrednih koraka koje možete poduzeti:

1. Pojednostavite onboarding kako biste smanjili trenje
Sjećate li se koliko je frustrirajuće kada ne možete shvatiti kako koristiti novu aplikaciju? Vaši korisnici osjećaju isto. Komplicirani proces uključivanja može ih otjerati prije nego što uopće uvide vrijednost vaše aplikacije.

Svedite korake prijave na minimum. Tri ili manje je idealno. Omogućite korisnicima da se registriraju s

računima društvenih medija ili adresama e-pošte za brzi pristup

Vodite korisnike kroz ključne značajke svoje aplikacije vizualno i jasno. Kad ljudi shvate kako brzo postići svoje ciljeve, vjerojatnije je da će ostati i vašu aplikaciju učiniti dijelom svoje rutine.

2. Strateški koristite push obavijesti
Push obavijesti su moćne, ali lukave. Koristite ih dobro i zadržat ćete angažiranost korisnika. Pretjerajte i poslat ćete ih u trk za gumbom za deinstalaciju.

Tajna je u relevantnosti i personalizaciji. Vaše bi se obavijesti trebale doimati kao prijatelj od pomoći, a ne kao dosadni prodavač. Obratite pozornost na vrijeme. Postoji savršen trenutak da doprete do svakog korisnika—pronađite ga analizirajući njihove obrasce ponašanja. Kada to učinite kako treba, vidjet ćete kako angažman raste.

Obratite pozornost na vrijeme. Post Liste faksa oji savršen trenutak da doprete do svakog korisnika—pronađite ga analizirajući njihove obrasce ponašanja. Kada to učinite kako treba, vidjet ćete kako angažman raste.

3. Implementirajte elemente igrifikacije
Jeste li ikada primijetili koliko je teško prekinuti igru ​​kada ste blizu prelaska na razinu? To je moć

Liste faksa

gamifikacije i možete je iskoristiti u svojoj aplikaciji

Bodovi, značke ili ploče s najboljim rezul como transferir á túa centralita telefónica? tatima potiču iz naše prirodne ljubavi prema postignućima i natjecanju. Mogu pretvoriti svakodnevne zadatke u zanimljive izazove i povećati angaž by lists man aplikacije. Na primjer, Daraz pruža elemente igrifikacije “Daraz Coins” i “Daraz Candy” kako bi potaknuo korisnike da se angažiraju i pretvore kovanice u popuste.

Obavezno uskladite te elemente sa svrhom svoje aplikacije. Na primjer, Daraz je trgovina e-trgovine koja nudi elemente igrifikacije “Daraz Coins” i “Daraz Candy” u svojoj aplikaciji kako bi potaknula korisnike da dobiju kovanice i pretvore ih u popuste. Na ovaj način gamifikacija djeluje prirodno i pomaže povećati

4. Uključite dvosmjernu komunikaciju i petlje povratnih informacija
Vaši korisnici imaju mišljenja, ideje i pitanja. Dajte im glas. Značajke slanja poruka ili chata unutar

aplikacije otvaraju izravnu vezu s vašim korisnicima

Kada stvarate prilike za povratne informacije, ne poboljšavate samo svoju aplikaciju. Korisnicima pokazujete da je njihov unos važan, čineći da se osjećaju uloženo u uspjeh vaše aplikacije.

Forum zajednice može to učiniti čak i dalje. Korisnici koji pomažu korisnicima stvaraju osjećaj pripadnosti koji može dramatično povećati angažman i lojalnost.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *