Kun tiedetään organisaation visio ja missio, projekteista tulee aloitteita, jotka auttavat etenemään kohti tätä visiota. Kaikki alkaa portfoliosta ja sitä kautta kehitetään ohjelmia ja projekteja, joiden tavoitteena on lisätä arvoa ja johtaa organisaatiota sen visioon ja missioon.
Portfolion avulla ohjelma- ja projektialoitteet voidaan sovittaa yhteen organisaation strategian kanssa. Toisaalta ohjelmat ja projektit pyrkivät tuottamaan tuloksia tehokkaasti ja tuloksellisesti liiketoiminnan strategisten vaatimusten mukaisesti.
Kuinka voin sovittaa projektit yrityksen strategiaan?
Se on perustavanlaatuinen näkökohta, jolla varmistetaan, että organisaation aloitteet ovat linjassa sen pitkän aikavälin tavoitteiden kanssa. Kun organisaatio kehittää strategiaansa, se sitoutuu tarpeidensa ja strategisten tavoitteidensa perusteella määrittämään, mitkä projektit hyväksytään, mitkä hylätään ja mitkä lykätään.
On erittäin tärkeää, että jokaisen projektin tavoitteena on konkreettisen hyödyn tuottaminen organisaatiolle.
Jos organisaation strategia milloin tahansa muuttuu, niin myös projektit muuttuvat. Tästä tulee vastuuProjektipäällikkö, joka vastaa siitä, että jokainen projekti edistää organisaation strategisten tavoitteiden saavuttamista.
Projektinhallinta ja toiminta liittyvät läheisesti toisiinsa, mutta on huomattava, että niillä on hyvin erilaisia lähestymistapoja.
Toiminta on toistuvaa toimintaa, joka tuottaa arvoa ja ylläpitää organisaatiota nykyhetkellä . Toisaalta projektit ovat aloitteita, jotka lisäävät organisaation arvoa ja vievät sitä eteenpäin.
Tämän lähestymistavan huipulla on portfoliojohtaminen, joka vastaa projektien yhteensovittamisesta organisaation strategian kanssa ja sen varmistamisesta, että ne ovat asetettujen tavoitteiden mukaisia.
Organisaatio ja sen projektit
Organisaatio lähtee nykytilasta ja pyrkii saavuttamaan tulevaisuuden tilan ajan mittaan kehitettävien hankkeiden kautta. Nämä projektit ovat vastuussa arvon tuottamisesta yritykselle, joten on olennaista ymmärtää organisaation tarpeet ja tavoitteet, jotta projektit sopivat kunnolla sen visioon.
Projektijohtajan vastuulla on, että nämä tuovat lisäarvoa organisaatiolle. Tämä arvo voi ilmetä monin eri tavoin, kuten asiakastyytyväisyydessä, sisäisten prosessien parantamisessa tai lisätuloa tuottavien tuotteiden ja palveluiden lanseerauksessa.
Vaikka hankkeita voi syntyä myös lainsäädännöllisten, oikeudellisten tai sosiaalisten vaatimusten vuoksi. Asiakkaiden ja yhteiskunnan painostus voi vaikuttaa tarpeeseen noudattaa tiettyjä sosiaalisia tai ympäristöstandardeja.
Muitakin projekteja voi syntyä sidosryhmien tarpeiden tyydyttämiseksi tai tuotteiden parantamiseksi. Kyky sopeutua ja ennakoida markkinoiden muutoksia on olennaista organisaation pitkän aikavälin menestykselle.
Projektityypit
Voimme luokitella ne seuraaviin:
Innovaatioprojektit tai C-tason johtoryhmä aktiiviset projektit
Ympäristön muutosprojektit, joita kutsutaan myös passiivisiksi
Innovaatioprojektit
Voimme tunnistaa eri kategoriat: markkinoiden kysyntä liiketoiminnan tarve strategiset
mahdollisuudet ja teknologinen kehitys.
Nämä projektit ovat välttämättömiä tulojen tuottamiseksi ja organisaation arvon kasvattamiseksi.
Jotkut tekijät, jotka johtavat näiden projektien alkamiseen, ovat:
Markkinoiden vaatimukset: uuden kuluttajatuotteen kehittäminen, joka vastaa markkinoiden nykyisiin trendeihin ja kuluttajien kysyntään.
Liiketoiminnan tarve: sellaisten järjestelmien tai työkalujen käyttöönotto organisaatiossa, jotka tarjoavat etuja kilpailijoihin verrattuna ja parantavat sisäisiä prosesseja.
Hyödynnä strategiset mahdollisuudet: yrityksen laajentaminen uudelle maantieteelliselle alueelle ja siten alueen kasvumahdollisuuksien hyödyntäminen.
Teknologiset edistysaskeleet: kuten esimerkiksi sellaisen alustan kehittäminen, jossa on tekoälyä ja joka auttaa personoimaan palveluita verkkokaupassa.
Projekteja ympäristön muuttamiseksi
Ne syntyvät sosiaalisten tarpeiden, ympäristönäkökohtien, asiakkaiden erityisvaatimusten tai lakisääteisten vaatimusten perusteella. Nämä hankkeet voivat syntyä yhteiskunnallisen paineen tai laki- ja sääntely-ympäristön muutosten vuoksi .
Organisaatioissa on tärkeää priorisoida innovaatiohankkeet ympäristönmuutoshankkeiden edelle, sillä ensimmäisillä on suurempi potentiaali lisätä organisaation arvoa ja kilpailukykyä.
Projektin käynnistämiseen vaikuttavat tekijät voivat olla erilaisia, kuten uuden teknologian käyttöönotto, kilpailulliset markkinavoimat, materiaalihäiriöt, poliittiset muutokset, markkinoiden kysyntä, taloudelliset muutokset, asiakkaiden toiveet, strategiset mahdollisuudet, asiakkaiden tarpeet sosiaaliset ja jopa ympäristönäkökohdat.
Nämä tekijät auttavat määrittämään projektin tarpeet ja tavoitteet sekä sen toteuttamiseen tarvittavat resurssit ja strategiat. On olennaista tunnistaa ja ymmärtää nämä tekijät, jotta varmistetaan hankkeen onnistuminen ja yhteensopivuus organisaation tavoitteiden kanssa.
Jotkut tekijät, jotka johtavat näiden projektien alkamiseen, ovat:
Sosiaaliset tarpeet: kuten koulutuksen tukeminen heikommassa asemassa olevissa yhteisöissä.
Ympäristönäkökohdat: tavoitteena on noudattaa voimassa olevia määräyksiä.
Asiakkaan erityisvaatimukset: tavoitteena on esimerkiksi täyttää laatu- tai turvallisuusstandardit.
Lakivaatimukset: சமூக ஊடகங்களில் சமூகப் பிரச்சினைகளை பிராண்டுக kuten yrityksen turvajärjestelmien päivittäminen.
Tämä on ilmaisen koulutuksemme viimeinen pilleri, kiitos osallistumisesta!
Nyt meidän tarvitsee vain kerätä osa henkilötiedoistasi, joiden tulee näkyä tutkintotodistuksessa, ja lähetämme ne meille antamaasi alb directory sähköpostiosoitteeseen viikon kuluessa.