Postavke administratorske ploče za

Joomla je stekla povjerenje zbog svoje jasne arhitekture i jednostavnosti administracije. Osim toga, ovaj CMS je savršen za optimizaciju stranice za tražilice, jer vam omogućuje postizanje dobrih rezultata čak i uz minimalne troškove. U ovom članku želimo govoriti o osnovnim fazama optimizacije, koje možete lako izvesti sami ako imate dovoljno iskustva s ovim CMS-om.

Značajke SEO-a na Joomli

Za osnovni rad na tehničkoj optimizaciji ne morate imati vještine programiranja. Gotovo sve potrebne funkcije dostupne su u administratorskoj ploči. Na primjer, uz njegovu pomoć možete spajati URL-ove s www i bez www, konfigurirati CNC itd. (kasnije ćemo vam reći više).

No, kako bi se iskoristile sve mogućnosti sustava za upravljanje sadržajem koje su dostupne administratoru, vrlo je važno web mjesto smjestiti na poslužitelj s Apacheom. To vam omogućuje korištenje mod_rewrite funkcije, koja je neophodna za ispravan rad stranice nakon nekih osnovnih SEO postavki.

Na koje se poteškoće možete susresti prilikom SEO-promocije stranice na Joomli?

Jedan od glavnih problema s Joomlom je dupliciranje sadržaja, što može negativno utjecati na rangiranje stranice u tražilicama. To se događa iz različitih razloga (na primjer, zbog postojanja više URL-ova za istu stranicu, korištenja različitih domena ili poddomena itd.). Druga poteškoća SEO promocije web stranice na Joomli je optimizacija brzine učitavanja, što također utječe na rangiranje i korisničko iskustvo.

Osim toga, promocija zahtijeva pažnju na aspekte kao što su:

  • kvaliteta i jedinstvenost sadržaja;
  • ključne riječi i semantika;
  • unutarnja i vanjska referentna masa;
  • tehnička revizija i analitika.

Uz pravi pristup i korištenje posebnih alata i metoda, Joomla će postati moćna i učinkovita platforma za izradu i promociju uspješnih web stranica.

 optimizaciju web stranica na Joomli

Omogući generiranje CNC adresa

Da bi URL-ovi bili čitljivi, nakon prijave na administrativnu ploču web-mjesta idite na odjeljak općih postavki i odaberite karticu “Site”. U odjeljku postavki SEO odaberite “da” u stavkama “Omogući SEF (CNC)” i “URL preusmjeravanje”.

Zašto je to potrebno? Stručnjaci za tražilice preporučuju da URL-ove učinite čitljivima za korisnike web-mjesta: umjesto automatski generiranog skupa brojeilni Kupite SMS uslugu korisva i simbola, najkraći put od glavne stranice do trenutne stranice trebao bi biti napisan u adresi. To posjetiteljima pojednostavljuje navigaciju i stoga ima pozitivan učinak na rangiranje.

 

Provedite analizu stranice na Joomli

Kupite SMS uslugu

Preimenujte htaccess.txt.

Kako biste izbjegli razne greške u radu stranice koje negativno utječu na korisničko iskustvo, preimenujte datoteku htaccess.txt u .htaccess.

Da biste to učinili, id Calificación de bloggers de TikTok por interacción ite na svoj FTP klijent i preuzmite datoteku htaccess.txt u korijenski direktorij vašeg internetskog izvora. Zatim trebate promijeniti naziv i ekstenziju. Da biste to učinili, otvorite ga i odaberite “spremi kao”. U retku za naziv navedite .htaccess i odaberite vrstu datoteke “sve datoteke”:

 

Zatim kopirajte datotžiti ko canada email lead risnieku s promijenjenim nastavkom u korijensku mapu umjesto starog htaccess.txt. Također možete preimenovati ovu datoteku u samoj korijenskoj mapi, koristeći Notepad++ ili neki drugi uređivač koda.

Registrirajte preusmjeravanje na www

Također je važno osigurati da URL izgleda jednako za sve korisnike. Svaka stranica je dostupna na dvije vrste adresa, sa i bez www na početku adrese. Na primjer: www.site.com i site.com. Kako biste spriječili tražilice da slične stranice sa i bez www percipiraju kao duplikate i kako biste spriječili da se korisnici zbune kada pokušavaju doći do vašeg resursa, morate postaviti preusmjeravanja na jednu od vrsta URL-ova. Na taj način, stranica će ostati dostupna bilo kojoj vrsti adrese, ali u adresnoj traci korisnik će uvijek vidjeti samo vrstu URL-a koju odaberete.

Budući da prefiks www čini adresu dužom i potrebno je više vremena za unos, preporučujemo postavljanje preusmjeravanja na URL bez ovog prefiksa. Da biste to učinili, otvorite .htaccess i dodajte sljedeći isječak koda, zamijenivši site.com adresom svoje web lokacije:

Obavezan korak u osnovnom SEO-u je instaliranje SSL certifikata. Ovaj sigurnosni protokol osigurava sigurnost osobnih podataka korisnika vaše web stranice. Nakon što ga instalirate, važno je konfigurirati preusmjeravanje s URL-a koji sadrži HTTP na URL koji sadrži HTTPS.

To se može učiniti na isti način kao postavljanje preusmjeravanja s  svoju .htaccess datoteku postavite sljedeći isječak koda:

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *