Preživjeti inflaciju: Upravljanje novčanim tokovima malih poduzeća u 2023

Jeste li vidjeli vijesti? FED je podigao kamatne stope četiri puta u 2022. kako bi se izborio sa sve gorom inflacijom koja ugrožava naš američki način života, a vjerojatno će u budućnosti biti još povećanja kamatnih stopa. Iako se učinci inflacije mogu vidjeti u svim područjima gospodarstva, pritisak je često najteži na male poduzetnike koji moraju napraviti brze promjene ili riskirati zaostajanje za konkurencijom.

Bez obzira na vaš pogled na gospodarstvo, uvijek je bolje biti spreman. Sve novinske kuće i financijski mediji upozoravaju poduzetnike na inflaciju i mogućnost recesije, stoga je najbolje pripremiti se na najgore što prije. Poduzimajući proaktivne korake danas, nećete morati reagirati na probleme ; Već ćete biti u dobroj poziciji za primjenu rješenja.

Zapamtite : posao s najviše kapitala dolazi na

Prvo mjesto nakon ekonomske krize. Važno je uspostaviti odnos financiranja prije nego što vam zatreba kapital, osobito ako postoji neizvjesnost na horizontu. Mnogi vlasnici tvrtki vjeruju da se financiranje koristi samo kada se vaša tvrtka suoči s hitnim slučajevima, ali u stvarnosti mnogi pametni poduzetnici koriste zajmove za male tvrtke kako bi podržali svoj rast , što im omogućuje povećanje produktivnosti i usmjeravanje uspjeha.

Rast bi se mogao činiti nemogućim uz inflaciju Funkcije baze podataka e-pošte ovog kalibra, ali uz pomoć konkurentnog financiranja , svoje poslovanje možete podići na višu razinu u bilo kojem gospodarstvu. Ako želite preživjeti inflaciju, morat ćete, između ostalog, vrlo pažljivo upravljati svojim novčanim tokom, a mi smo izradili opsežan vodič koji će vam u tome pomoći. Čitajte dalje kako biste saznali sve što trebate znati o preživljavanju inflacije i upravljanju novčanim tokovima malih poduzeća u 2023.:

funkcije baze podataka e-pošte

Zašto je novčani tok važan?

Novčani tok opisuje novac koji ulazi u vaše poslovanje i izlazi iz njega . Vaši su prihodi jednako važni kao i vaši rashodi, a ako se netko uspije Deaucoup de gens m’ont demandé mon avis provući vašoj kontroli, to može imati razorne posljedice za vaše poslovanje. Morate dati prioritet maksimiziranju svojih prihoda, a istovremeno održavati niske troškove , mnogo više nego inače, što je često teško učiniti ako ste ugodno poslovali nekoliko mjeseci.

Inflacija također čini izazovom čuvanje gotovinske rezerve za hitne slučajeve . Svaki put kad se postotak inflacije poveća, vaš fond za hitne slučajeve gubi kupovnu. Moć i mogli biste otkriti da vaša ušteđevina od 10.000 USD danas ne može ići tako daleko kao prije tri mjeseca. Ova se ideja odnosi na sve ostale aspekte vašeg poslovanja. Uključujući vašu sposobnost da si priuštite nove prilike za rast, zbog čega je tako važno pažljivo. Pratiti svoj novčani tok na dosljednoj osnovi , čak iu sretnim ekonomskim vremenima.

Procijenite svoje poslovanje

Ako je vaš novčani tok pozitivan i ne au cell numbers morate brinuti o budućnosti. Ipak biste trebali planirati vrijeme za redovitu procjenu svojih financija, recimo mjesečno. Poduzeća koja su pod nadzorom glede svog novčanog toka trebala bi procjenjivati ​​na dosljednijoj osnovi , npr. Tjedno ili dnevno, ako vaš raspored to dopušta. Sve dok vas pregled ne udaljava od kritičnog aspekta vašeg poslovanja. Trebali biste to učiniti dovoljno kako biste bili sigurni da je sve pod kontrolom i da se istražuje svaka prilika .

Što može uzrokovati porast mojih troškova?

Inflatorni pritisak čini cijenu svih vaših troškova skupljom . Ali evo nekoliko situacija u kojima biste mogli primijetiti značajan porast u tome koliko trošite na svoje poslovanje:

Sve gore navedene situacije mogle bi predstavljati probleme tijekom sretne ekonomije. Ali tijekom inflacije mogu biti razlog zašto zauvijek zatvorite svoja vrata. Iako je važno imati fond za hitne slučajeve, još je važnije imati odnos financiranja . Kupovna moć vašeg fonda za hitne slučajeve svakodnevno se smanjuje, a ako iza sebe imate odnos financiranja. Možete pokupiti zastoj i osigurati da vaše poslovanje radi najvećim kapacitetom .

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *