Kratki kod naspram dugog koda: koji koristiti za marketing?

Marketing u digitalnom dobu uvelike je evoluirao. Današnje tvrtke moraju koristiti višestruke komunikacijske kanale, poput SMS-a, kako bi dosegle široku bazu publike. Tvrtke mogu biti sigurni da maksimiziraju svoj doseg, prodaju i ukupnu profitabilnost odabirom pravog oblika komunikacije.

Otvorene stope tekstualnih poruka mogu biti čak 98%.

Dakle, poznavanje razlika između kratkog koda i dugog koda je važno kako biste bili sigurni da koristite

marketing tekstualnih poruka najučinkovitije

Kao što ime sugerira, SMS kratki kodovi imaju samo 5 ili 6 znamenki kako bi bili sigurni da ih korisnici mogu lako zapamtiti. Igra ključnu ulogu u izgradnji identiteta robne marke i osiguravanju da tvrtka može ostaviti dojam na ciljanu publiku na duže razdoblje.

SMS kratki kodovi imaju izuzetno veliku brzinu, koja se naziva i propusnost. Kao rezultat toga, obično se smatraju vrhunskim oblikom SMS komunikacije i marketinga.

Primjer SMS kratkog koda
SMS kratki kodovi imaju mnoge prednosti, uključujući bolje stope otvaranja, veći angažman, veću brzinu te bolju sigurnost i skalabilnost.

Ako želite saznati više o različitim vrstama SMS kratkih kodova, njihovim detaljnim prednostima i

primjerima, možete pogledati naš sveobuhvatni vodič za kratke kodove

Što je dugačak SMS kod?

Definicija
Dugi kodovi prilično se razlikuju od SMS kratkih kodova jer obično imaju 10 znamenki. Besplatni brojevi također su primjer dugih brojeva. Moguće je omogućiti glasovne značajke u dugim kodovima i koristiti ih za glasovne pozive kao i za dvosmjerno slanje poruka.

Neki od pružatelja usluga također dopuštaju da fiksni brojevi budu tekstualno omogućeni kako bi pojednostavili korisničko iskustvo. Bu Lista e-pošte za zemlju dući da je brzina propusnosti dugačkih SMS kodova znatno niža od one kratkih kodova, oni nisu idealni za velike masovne tekstualne poruke ili upozorenja poslana široj publici.Primjer dugog SMS koda

Lista e-pošte za zemlju

Kada biste trebali koristiti dugačke kodove?

10-znamenkasti dugi kodovi (10DLC) mogu se koris en of social media marketing shama explmment les gens utilisent titi za slanje upozorenja, obavijesti i marketinških poruka maloj bazi publike.
Besplatni brojevi također su dugi k  by lists dovi po prirodi. Važni su za državna tijela i organizacije koje žele omogućiti ljudima da ih brzo nazovu bez brige o broju dok primatelj plaća račun.
Kada korisnicima želite poslati marketinške poruke ili poruke dvofaktorske provjere autentičnosti (2FA).
Prednosti SMS dugih kodova
img
Možete omogućiti tekst na postojećem fiksnom poslovnom broju kako biste osigurali klijentima

mogućnost da vas nazovu ili pošalju poruku

Podržava i uslugu kratkih poruka (SMS) i uslugu slanja multimedijskih poruka (MMS).
img
Dugi kodovi korisni su za uspostavljanje dosljednog kanala komunikacije, posebno za tvrtke.
img
Dugi SMS kodovi unose ljudski dodir u komunikaciju jer 10-znamenkasti broj čini da poruka izgleda kao da dolazi od stvarne osobe, a ne od bota.
Nedostaci dugih SMS kodova
Unatoč brojnim prednostima, postoji i nekoliko istaknutih nedostataka i ograničenja dugih SMS brojeva:

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *