Τύποι και Παραδείγματα Εταιρειών Factoring στην Ινδονησία

Ο γενικός ορισμός του factoring είναι μια διαδικασία χρηματοδότησης μέσω συναλλαγών αγοράς των απαιτήσεων μιας εταιρείας. Αυτός ο όρος μπορεί να είναι λίγο ξένος στους απλούς ανθρώπους, ειδικά μεταξύ των μη επιχειρηματιών. Αλλά, εάν είστε επιχειρηματίας, τότε πρέπει να κατανοήσετε αυτόν τον οικονομικό όρο.

Στην πράξη, το Factoring ή το Factoring τιμολογίων θα αγοραστούν από επενδυτές που στην περίπτωση αυτή ενεργούν ως δανειολήπτες . Άρα, όλη η διαδικασία είσπραξης οφειλών είναι αποκλειστικά ευθύνη του επενδυτή.

Ποιοι εμπλέκονται στο Factoring;

Στη διαδικασία υλοποίησης, τρία μέρη θα συμμετέχουν άμεσα σε αυτή τη δραστηριότητα, και συγκεκριμένα:

  • Εταιρείες παροχής υπηρεσιών Factoring, συγκεκριμένα εταιρείες που είναι υπεύθυνες για τη πρακτορεία απαιτήσεων από πελάτες ή μπορούν Δεδομένα Telegram επίσης να ονομάζονται επενδυτές.
  • Οι πελάτες είναι μέρη που λαμβάνουν υπηρεσίες από επενδυτές πουλώντας τις απαιτήσεις της εταιρείας τους.
  • Ιδιοκτήτης Απαιτήσεων, δηλαδή το μέρος που αγοράζει αγαθά ή υπηρεσίες από τον πελάτη.

Δεδομένα Telegram

Διαφορά μεταξύ Factoring και Χρηματοδότησης Απαιτήσεων

Παρόλο που και τα δύο αυτά πράγματα μπορούν να βοηθήσουν στην ομαλή ταμειακή ροή σε μια εταιρεία, έχουν αρκετές διαφορές. Πρώτον, όσον αφορά το κόστος, σε σύγκριση με το factoring, η χρηματοδότηση των απαιτήσεων έχει. Επολύ μεγαλύτερο než používat kalkulačku κόστος επειδή περιλαμβάνει αμοιβές και τόκους.

Δεύτερον, από τη σκοπιά της διαδικασίας, η τιμολόγηση για το factoring θα είναι ευκολότερη επειδή η εταιρεία δεν χρειάζεται πλέον να τιμολογεί τον ιδιοκτήτη των απαιτήσεων, γιατί σε αυτήν την περίπτωση ο επενδυτής θα είναι αυτός που θα κάνει τη χρέωση.

Τύποι Factoring

Το Factoring μπορεί περαιτέρω να χωριστεί σε 4 τύπους, συγκεκριμένα με βάση την υπηρεσία, την κάλυψη κινδύνου, με βάση τη μορφή συμφωνίας και επίσης 1000 mobile phone numbers το εύρος των δραστηριοτήτων. Ακολουθεί μια επεξήγηση των 4 τύπων.

Το Bulk Factoring είναι σε θέση να παρέχει πληροφορίες σχετικά με υπηρεσίες χρηματοδότησης και πότε οφείλονται σε πελάτες ή ιδιοκτήτες εισπρακτέων χωρίς να παρέχει άλλες υπηρεσίες, όπως κίνδυνο εισπρακτέων, προμήθειες πωλήσεων κ.λπ.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *