Планер за клучни зборови на Google

Бесплатни и евтини алатки за истражување на клучни зборови

Постојат неколку алатки кои можат да ви помогнат да направите истражување за клучни зборови без да потрошите цело богатство. Еве некои од најдобрите:

Што прави : Google Keyword Planner е бесплатна алатка понудена од Google Ads

дизајнирана првенствено за оние кои креираат рекламни кампањи, но подеднакво корисна за органско пребарување. Можете да внесете клучен збор и да добиете податоци за обемот на пребарување, конкуренцијата и идеи за други поврзани клучни зборови.

SEO-for-small-businesses-keyword planner-google-ads-Facile-Web-Marketing-Nicola-Onida-SEO-copywriter-and-digital-marketing

Како да го користите : Иако некои функции се ограничени за оние кои не инвестираат во рекламни кампањи, сепак можете Купете масовно СМС-услуга да имате добар преглед на најрелевантните клучни зборови за вашиот бизнис. Внесете основен клучен збор, како што е „SEO за мали бизниси“ и дознајте кои други поврзани пребарувања можете да ги користите за да ја изградите вашата содржина.

Ubersuggest
Што прави : Ubersuggest , создадена од Нил Пател, е бесплатна алатка (со платени опции за напредни функции) која нуди податоци за клучни зборови, обем на пребарување и предлози за подобрување на оптимизацијата на вашата страница. Исто така, вклучува анализа на линкови и ревизија на страницата.

Како да го користите : Ubersuggest е особено корисен бидејќи обезбедува детален преглед на клучните зборови, заедно со нивната тежина и потенцијал за рангирање. Ако сакате да знаете колку е конкурентен одреден клучен збор и дали има некакви шанси за рангирање, Ubersuggest е идеална алатка.

Библиотека со телефонски број

Одговори ја јавноста

Што прави : оваа алатка е одлична за генерирање идеи за содржина засновани на вистинско корисничко Оптимизација за мали бизниси: Целосен и ажуриран водич 2025 година истражување. Ви овозможува да внесете клучен збор и да ги видите сите поврзани прашања и фрази што луѓето ги бараат на Google.

SEO-for-small-businesses-answerthepublic-Facile-Web-Marketing-Nicola-Onida-SEO-copywriter-and-digital-marketing

Како да го користите : AnswerThePublic е одличен за таргетирање ниши теми или создавање содржина врз основа на многу специфични прашања. На пример, ако внесете „SEO за мал бизнис“, може да најдете th phone numbers прашања како „Како да направите оптимизација за мал бизнис? или „Кои се најдобрите локални стратегии за оптимизација за малите бизниси?“, кои потоа можете да ги користите за да креирате статии или делови од вашата страница.

Конзола за пребарување на Google

Што прави : Иако не е вистинска алатка за истражување на клучни зборови, Конзолата за пребарување на Google е неопходна за следење на органскиот сообраќај на вашата страница и за гледање кои клучни зборови веќе носат посетители на вашата страница.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *