Teollisen kuluttajan ostoprosessin 5 ominaisuutta

markkinointiin ja myyntiin tulee keskittyä erityisesti. Teollinen kuluttaja löytyy teollisuusyrityksistä, valtiosta ja voittoa tavoittelemattomista yhteisöistä. Nämä puolestaan ​​tuottavat myytäväksi muille kaupallisille asiakkaille. Keskitytään enemmän tekniseen kehitykseen kuin asiakastutkimukseen.

 

Sisällysluettelo
1. Teollinen ostaja, mitä tarkoitat?
2. Teollinen ostokäyttäytyminen
3. Teollisen kuluttajan päätöksentekoprosessi
4. Neuvoja teollisille kuluttajille

Ennen teollisen ostoprosessin aloittamista yrityksen tulee olla selvillä teollisen kuluttajan erityispiirteistä , tuntea hänen mieltymyksensä ja arvioida heidän käyttäytymistään. Kun nämä ohjeet on määritelty, sinun on määritettävä niille tietty osuvuus, eli määritettävä tekijät, jotka ovat meille tärkeimpiä tavaroita ostettaessa. Aloita sieltä ihanteellisen toimittajan etsiminen tilaukselle.

 

Teollinen ostaja mitä tarkoitat?

Kun puhumme teollisesta ostajasta, mitä tarkoitamme? Teollisuuskuluttajalla tarkoitetaan henkilöä tai yhteisöä, joka ostaa tavaroita tai tuotteita käytettäväksi omassa liiketoiminnassaan. Tämä on suuri ero loppukuluttajan kannalta.

Teollinen kuluttaja esittää monimutkaisen ostoprosessin , jossa eri tekijät vaikuttavat hänen päätöksentekoonsa. B2B-ostot ovat monimutkaisuuden lisäksi pitkiä, ja vertaamiseen, analysointiin ja tutkimiseen käytetään useita lähteitä ennen sopimuksen tai lopullisen oston tekemistä.

“IEEE Industrial Buy Cycle Studyn” tekemien tutkimusten mukaan B2B-yritysten markkinointipäälliköillä ei ole ensisijaista tietolähdettä. Myyntisykliä lyhentää on monikanavainen teollinen markkinointistrategia, jotta voimme olla yhteydessä potentiaaliseen asiakas- tai ostajapersoonaamme missä tahansa sen vaiheessa.

 

Teollinen kuluttaja hankkii tuotteita tai palveluita muiden tavaroiden valmistukseen.

 

yritysmalleja

 

2. Teollinen ostokäyttäytyminen
Teollisuussektorilla pieni osa teollisista ostajista keskittää suurimman osan hankinnoistaan ​​sektorille, ja ne sijaitsevat yleensä samalla maantieteellisellä alueella. Lisäksi liikesuhteet ovat yleensä pitkäaikaisia. Kaikki nämä teollisen ostokäyttäytymisen näkökohdat antavat teollisuuden toimittajille mahdollisuuden räätälöidä ratkaisuja asiakkailleen.

Teollisuuden B2B-suhteet toteutetaan asiantuntijoiden kesken, joten toimittajayrityksen kaupallisella tiimillä tulee olla kattava tietämys toimialasta, sen teollisesta kuluttajasta ja sen tuotteista, tietääkseen kaikki hintansa perustelevat näkökohdat.

Jokaisella teollisella kuluttajalla on yleensä hyvin erityisiä tarpeita tuotteen teknisen ja teknologisen monimutkaisuuden vuoksi. He ostavat Telegram Data teknisten eritelmien mukaan ja ottavat huomioon huoltopalvelun . Heillä on tapana varastoida ostamansa tuotteet sen sijaan, että käyttäisivät niitä suoraan.

 

Uusi toimintakehotus

 

 Teollisen kuluttajan päätöksentekoprosessi

Telegram Data

Kuten olemme todenneet , teollisen kuluttajan päätösprosessi on pitkä ja monimutkainen . Se esittelee eri vaiheita tarpeen tunnistamisesta sopivan toimittajan tai ratkaisun löytämiseen sen ratkaisemiseksi. Päätösprosessissa teollinen ostaja ei ole ainoa päähenkilö, myös muiden ihmisten mielipiteet puuttuvat usein heidän päätökseensä.

Voisi sanoa, että ostotehtävä on ammattikuluttajalle ammattimaisempaa . B2B-yritysten tulee ottaa huomioon, että niiden teollinen kuluttaja on henkilö, joka tuntee tuotteen tai palvelun hyvin ja joka on ehkä jo tutkinut kilpailijoidensa tarjoamia palveluita.

 

Mitä monimutkaisempi hankinta on, sitä enemmän ihmiset ovat mukana päätöksenteossa.

 

Ongelman tunnistaminen ja La gestion des actifs physiques est désormais plus facile spesifikaatioiden kehittäminen : yrityksen ostoosasto kommunikoi muiden osastojen kanssa tietääkseen teollisen kuluttajan ostotarpeet.
Tavarantoimittajien valinta : luettelon alb directory laatiminen toimittajan valitsemiseksi, joka tarjoaa meille parhaat ostoehdot.
Ehdotuksesi ja valintasi arviointi : huomioon otettavat tekijät:
1. Laatu: on tärkeää tarkistaa tekniset tiedot ja tuotemerkki.

2. Ostohinta: tuotteen hinta ja vakuutus sekä kuljetus, pakkaus ja verot ovat tärkeitä teolliselle kuluttajalle.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *